torstai 30. huhtikuuta 2015

Vapputunnelmia ja äidiltä peritty siman ohje

Vapunalusaika on ollut mitä kiireisin ja stressaavin, mutta tänään iso unelma vihdoin toteutui ja saatiin pitkä proggis finaaliin - ollaan talollisia ja kovin velkaisia! Omakotitalo odottaa meitä kuukauden päästä. Sisustusinspiraatio on ollut jo huipussaan! Vielä ei aivan tajua tätä velan määrää ja tapahtunutta.

Stressin lomassa rentouduin vappusiman merkeissä. Meillä äiti teki simaa aina appelsiineista ja sitruunasta - tähän yhdistelmään en ole muualla törmännyt. Melko perusohje, mutta pienin muunnoksin.

Äidin vappusima (8l)



8l vettä
5 sitruunaa
1-2 appelsiinia
1/4 tl tuorehiivaa
500g sokeria
500g fariinisokeria
rusinoita



1. Kaada sokerit ison ämpärin pohjalle.
2. Keitä 3l vettä kattilassa.
3. Kaada kiehuva vesi sokereiden sekaan ämpäriin, sekoita hyvin.
4. Lisää loput vedestä (5l) kylmänä.
5. Lisää 3 sitruunan mehu.
6. Ota kupillinen simaa ja sekoita hiiva. Sekoita hiiva siman joukkoon.
7. Viipaloi 2 sitruunaa ja 1 appelsiini siman joukkoon ja anna käydä kannen alla 1 vrk.



8. Seuraavana päivänä pullota sima.
9. Lisää joka pullooon 1tl sokeria ja muutama rusina.



10. Anna tekeentyä huoneenlämmössä (oman kokemukseni mukaan n 1-2 vrk).
11. Nautiskele viileänä ja hyvässä seurassa.



Sokerikuorutus lasien reunaan: laita leveään laakeaan astiaan 1-2 munanvalkuaista ja toiseen (esim. lautaselle) ohut kerros sokeria. Kasta lasinsuut munanvalkuaiseen ja sen jälkeen sokeriin. Voila!

Mukavaa vappua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti